Fjelkners

Bevara Bromma Grönt protesterar mot detalj-planeändringen vid Olovslunds station

| Inga kommentarer

Den lokala opinionsgruppen Bevara Bromma Grönt (BBG) bildades förra året för att bevaka exploateringshotet mot Sångarlunden i Olovslund (www.bevarabrommagront.org).

Nu skriver BGG till Stadsbyggnadskontoret och Stadsbyggnadsnämnden om planerna för lekparken vid Olovslunds station:

»Det förslag till Detaljplan som nu lagts fram innebär att den tidigare lekparken ”Båtparken” intill Olovslunds station skulle försvinna helt och hållet. Denna är mycket omtyckt och används så gott som dagligen av flera förskolor i området och naturligtvis av närboende barnfamiljer. Läget för den nuvarande lekparken är öppet och trevligt med många träd och med närhet till Tolvans spår och hållplats, vilket gör den extra spännande för barnen. Den är också en tryggare plats för lekande barn än den föreslagna ”ersättningsparken”.
Exploateringen som här avses skulle leda till att ett tidigare orört grönområde förändras och istället görs om till lekplats för barn. Ersättningsparken ger barnen visserligen fortsatt tillgång till en lekplats, men denna befaras bli mindre trygg (p.g.a. obefintlig insyn från intilliggande gator). Den gröna naturmiljön planerar man ersätta med en konstgjord lekplatsmiljö, varvid antalet träd och buskar minskar.«

Läs hela skrivelsen här

BBG hänvisar bland annat till en konsekvensutredning för flytten av lekparken som Exploateringskontoret har beställt av konsultbolaget WSP.

Läs hela konsekvensutredningen här

BBG hänvisar även till Simon Westbergs bok I morgon trädgårdsstäder, som Trädgårdsstadsföreningen gav ut till seminariet på Bromma gymnasium i våras.

Som medlem i VTF kan du rekvirera ett kostnadsfritt ex av boken här. För övriga kostar boken 100 kr.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken