Fjelkners

Bilinbrotten ökar med över 50 procent!

| Inga kommentarer

Det stora problemet under månaden för boende i Bromma är stölder av bildelar nattetid. Trots att några dagar saknas i underlaget från polisen är bilinbrotten drygt 50 procent fler i mars jämfört med i februari. Redan förra månaden var det många. Nockeby, Norra Ängby och Bromma kyrka är överrepresenterade i statistiken. Enligt polisen är det mycket kunniga personer från öststaterna som härjar.

BMW är särskilt utsatt. Det har gått så långt att polisen råder ägare av nyare BMW att inte parkera utomhus under natten.

Stölder ur bilar dagtid förekommer också frekvent. Bromma Blocks är särskilt utsatt. Då använder tjuvarna ofta störsändare som blockerar signalen från fjärrkontrollen så att bilen inte blir låst. Kontrollera därför att bilen är låst innan ni lämnar den.

Bostadsinbrotten är färre jämfört med situationen före nyår. Vid några av villainbrotten har olåsta stegar använts. Olåsta stegar innebär en risk inte bara för ägaren utan också för kringboende. Se därför till att stegen är fastlåst!

Se den senaste månadsstatistiken här: Polisrapport mars 2016

Ulla Ericson
Ansvarig för grannstöd och grannsamverkan i VTF:s styrelse


Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken