Fjelkners

Ett trendbrott till trädgårdsstadens försvar?

| 1 kommentar

Först Miljöpartiet …
På senare tid har flera politiska partier i Bromma både agerat och uttalat sig till trädgårdsstadens försvar. Det började i somras med debatten om Västerledsstråket. Exploateringsnämnden föreslog en omfattande utbyggnad av området söder om Västerled. Skogen skulle bort och ersättas med 200-300 nya lägenheter. Oppositionen i Stadsbyggnadsnämnden (M, L och C) formerade snart en allianslinje mot exploateringen. Majoriteten (S, MP och V) var för förslaget, men en av ledamöterna i Stadsbyggnadsnämnden, Brommabon Cecilia Obermüller (MP), röstade till slut med oppositionen, och förlaget föll.

»Ibland måste man dra i handbromsen«, sa Cecilia efter omröstningen. Den överraskande utgången i Stadsbyggnadsnämnden var också en seger för opinionsgruppen Värna Gröna Västerled

… sen Moderaterna …
Även Jan Tigerström (M), vice ordförande i Bromma stadsdelsnämnd, vill hejda bostadsbyggandet i Bromma. »Bromma bygger mest i Stockholm«, säger Jan till Bromma Tidning.  »Det går ut över sådana värden som folk uppskattar – som miljö och grönplättar. Man måste någon gång ägna en tanke åt de som redan bor här.«

Kommunens egen statistik bekräftar Tigerströms påståenden.

  • Sedan 2010 har Bromma – en av Stockholms 14 stadsdelar – stått för 15 procent av alla nybyggda lägenheter i staden. 2014 var andelen 25 procent.
  • 2006–2015 ökade Brommas befolkning med 25 procent. Befolkningsökningen i Stockholms stad var under samma period 18 procent.
  • 2010–2014 byggdes det 40 lägenheter per 1000 invånare i Bromma.
  • Under samma period byggdes det 21 lägenheter per 1000 invånare i Stockholms stad.

Läs mer här:
http://barabromma.blogg.se/201…

… och nu även Liberalerna!
Och Liberalerna vill inte vara sämre. Den 9 november arrangerar Liberalerna i Bromma ett medlemsmöte (och som jag tror även kommer att vara öppet för allmänheten) ett öppet samtal om Stadsbyggnationen i Bromma. Jag har blivit inbjuden att delta i samtalet och jag går dit som representant för Trädgårdsstadsföreningen.

Glädjande att allt fler agerar till trädgårdsstadens försvar!

Christian Reimers

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken