Fjelkners

Inbrottsstatistik 2014

| Inga kommentarer

Statistiken öven bostadsinbrott i Stockholms län är nu sammanställd får hela 2014. Antalet inbrott i villa/radhus är fler (2702) än antalet lägenhetsinbrott (2221) –  trots att antalet lägenheter är hela 168% fler än småhusen (ca 716.000 lägenheter mot ca 267.000 villor/radhus).

Bostadsinbrott 2014

Bilinbrotten har inte ökat i länet som helhet. Däremot hemsöks Bromma i högre utsträckning i år jämfört med tidigare år. Det har blivit mycket vanligt att stjäla dyra bildelar, främst från märkena BMW och VW. Polisen sprängde bland annat en större liga tidigare i somras.

Bilinbrott 2014

Ytterligare kommentarer från Grannstöds julavslutning:

Det har varit många inbrott i området, samt vittjande av bildelar – nu senast wolkswagenmodeller.

Polisen betonade vikten av att anmäla inbrott, samt ge en bra beskrivning av de stulna föremålen!
Ha en förteckning på säkert ställe av saker som är värdefulla. Fotografera dina smycken och värdeföremål.
Även om ett ärende ”blir avskrivet”, finns alla uppgifter kvar hos polisen. De kan matchas mot föremål om man senare påträffar en tjuvgömma.

Det allra värsta är, säger polisen, att även om man vet att har tagit rätt tjuv – är man tvungen att lämna ut godset om ingen har gjort anspråk på föremålen. Tjuven får till och med ett kvitto på att det är hans egendom!!

Ett tips: när du köper en vara, klipp ut streckkoden!! Där står detaljerade uppgifter om varan som ej finns på kvittot. Man kan numera även DNA-märka sina saker (mer om detta på grannstöds hemsida).

Tove Stenbeck

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken