Fjelkners

Jan Sjögren 1936–2020

| Inga kommentarer

Jan Sjögren, Trädgårdsstadsföreningens mångårige ordförande, avled i sitt hem på Mossvägen några dagar före julafton.

Jan hade varit sjuk i leukemi under det senaste året, men höll sjukdomen väl ifrån sig med hjälp av medicinering. Bara några veckor före sin död var han fortfarande så pigg att han promenerade till Äppelvikens bokhandel för att köpa kalendrar för 2021 till sig och sin hustru Kerstin.

Under tretton år, från mitten av 1990-talet och fram till 2009, var Jan ordförande för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Han var särskilt engagerad i trafikfrågor och en nagel i ögat på Stadsbyggnadskontoret. Och utöver pregnanta remisser om Västerleds detaljplaner, förtätning och framkomlighet blev han en ofta återkommande insändarskribent i lokaltidningarna.

Jan var alltid korrekt och vänlig, men han visste precis hur han ville ha det. Jag minns honom också som mycket välklädd. Alltid kostym och slips. Hatt och rock. Även om han bara tog en promenad runt kvarteret.

Många föreningsmedlemmar, nuvarande och tidigare styrelsemedlemmar, minns med tacksamhet Jans arbete för trädgårdsstadens bästa. Jan Sjögren blev 84 år gammal.

Dödsannonser för Jan Sjögren publiceras i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet den 3 januari. Begravningen sker i Abrahamsbergskyrkan den 18 januari, endast i närvaro av den närmaste familjen.

Christian Reimers

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken