Fjelkners

Öppet hus om Alvik Östra

| Inga kommentarer

Det var ett välbesökt möte om Alvik Östra som anordnades på Alviks kulturhus i torsdags (7/3). Stadsbyggnadskontoret bjöd in till så kallat programsamråd, men flera andra av kommunens planeringsverksamheter var också närvarande.

Till och med ståplatserna tog slut när Stadsbyggnadskontoret bjöd in till samråd.

Många hade kommit för att säga sin mening och förväntningarna på »samrådet« var högt ställda. Tyvärr blev blev det mest en ensidig föredragning av stadens tjänstemän, som visade några reklamfilmer och presenterade sina visioner.

Det blir trångt! 1800 bostäder i täta stadskvarter med åttavåningshus. Nya skolor, en ny idrottshall. Ett nytt bostadsområde i skogsslänten mellan Drottningholmsvägen och Tranebergs strand. Nya byggnader ända uppe på Runda vägen. Salkhallen byggs in och omgärdas av nya bostadshus. JM och de andra »bostadsutvecklarna« har tagit i så det knakar. Liljeholmen kommer att verka ljust och luftigt i jämförelse med vad man nu planerar i Alvik.

Trädgårdsstadsföreningen kommer att lämna in en skrivelse där vi avråder från den alldeles för täta och höga överexploateringen i Alvik Östra. Och för var och en som vill lämna in synpunkter på förslaget finns det tid fram till den 3 april. Det är viktigt att lämna skriftliga kommentarer. Endast skriftliga synpunkter kommer att beaktas i stadens fortsatta planeringsprocess.  

Blanketten finns här

Du kan även skriva ett vanligt mejl till Stadsbyggnadskontoret
Ange Diarienummer 2013-06204 Läs mer om programförslaget här

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken