Fjelkners

VTF får en donation!

| Inga kommentarer

Runt om i trädgårdsstaden finns det lokala opinionsgrupper som engagerar sig mot exploatering och förtätning. Trädgårdsstadsföreningen försöker hjälpa dessa grupper med råd, tips, kontakter och samordning. De senaste veckorna har det startats nya grupper med anledning av markanvisningarna vid Klöverknuten (Nyängsvägen) och Sångarlunden (Djupdalsvägen).

En av de äldre grupperna, Stora Mossens Vänner, har i dagarna beslutat att avregistrera sin ideella förening. Föreningen bildades för snart tio år sedan för att protestera mot tio planerade höghus längs Stora Mossens backe. Föreningen lyckads förhindra att fem hus restes i skogen längs gatans södra sida. Resterande fem håller nu på att byggas på berget mellan Hermelinstigen och tunnelbanespåret. En bestående insats, som bekostades av SMV, var en Naturvärdesinventering av hela skogsmiljön i närområdet. Rapporten finns i pdf-format. Vill du läsa den? Beställ den med ett mejl.

Nu är Stora Mossens Vänners arbete slutfört. I samband med avregistreringen donerade SMV sin föreningskassa (1 600 kr) till Västerleds Trädgårdsstadsförening. VTF tar tacksamt emot pengarna och lovar att de ska komma trädgårdsstaden tillgodo på lämpligt sätt.

/Christian Reimers

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken