Fjelkners

Polisens brottsstatistik

| Inga kommentarer

Villainbrotten har minskat totalt sett för perioden men under december månad så nästan dubblades inbrotten i villa. Mest troliga anledningen är att de boende rest bort över julen.

Dock så har inbrotten i lägenhet ökat med ca 260%. 8st under Q3 mot 29st under Q4.

Även en uppgång av stölder ur/av/från bilar har ökat. Dock så gick antalet anmälda brott ned under december månad. Anledningen kan vara nya restriktioner med ökade gränskontroller vilket minskar rörligheten för de internationella brottsnätverken som står för en betydande del av dessa brott.

Inbrotten I källare/vindsförråd fortsätter. Detta är inget som vi tagit med i statistiken. Men det är i både Brommas och i Hässelby/Vällingby stora problem för medborgarna.

Det sker just nu en ökning av takboxstölder. Lokalpolisområde Vällingby har lagt ut information på Instagram om vikten av att faktiskt ta av takboxen då den inte används.

Cykelstölderna har minskat markant. Cyklar stjäls oftast på offentliga platser så när användandet av cykel minskar på vintern så minskar även stölderna. Cykelstölder sker inte helt sällan relativt oplanerat och utan någon tanke på att behålla cykeln längre än själva transportsträckan, detta i samband med att gärningspersonen är på väg till/från krogen.

Inbrottsstatistik i Bromma, oktober–december 2021

Läs hela rapporten här

Bra och konstruktiv information. Förslag på vad du kan göra för att förebygga stölder med mera.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken