Fjelkners

11 villainbrott i oktober

| Inga kommentarer

Polisen skickar tyvärr inte ut någon sammanställning av inbrottsstatistiken för september och oktober. Förhoppningsvis får vi en sådan i nästa månad. Några noteringar:

Oktober var totalt sett ännu en lugn månad, både i Västerled och i Bromma i stort. Dock har många funkishus utsatts för inbrott, såväl i Stora Mossen som i Södra Ängby.  Tillvägagångssättet är likartat. Gärningsmannen tar sig in via balkongdörren på övervåningen genom att krossa rutan i densamma.

Inte i något fall känner polisen vid anmälningstillfället till vad som stulits. Polisen misstänker att gärningsmannens kommunikation med övervåningen sker via husets stuprör. Av de elva inbrott som rapporterats under oktober har åtta skett i funkishus och på det sätt som beskrivits ovan.

Bilinbrotten är fortsatt många, ett 30-tal. På parkeringar vid stormarknader används störsändare. Var därför noga med att kolla att bilen är låst när du lämnar den. I bostadsområdena stjäls biltillbehör som sannolikt används för reparation av krockade bilar. Hjul, extraljus, navkapslar, dragkrok, takbox, verktyg, navigationsutrustning, ratt är exempel på vad stulits denna månad.

/Ulla Ericson

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken