Fjelkners

Fler – och färre – villainbrott i höst

| Inga kommentarer

Villainbrotten ökade i oktober, men minskade markant i november. Lite överraskande. November brukar vara en månad med många inbrott. I Västerled har villainbrotten under hela perioden (september–november) inte varit så många, dock har Stora Mossen drabbats i högre utsträckning jämfört med övriga villastadsdelar.

I november ökade även lägenhetsinbrotten. Ökningen är markant i Abrahamsberg, Traneberg och stadsdelarna kring Brommaplan. Samma inbrottsmetod används i såväl villor som i lägenheter. Altandörrar forceras eller också bryts fönster invid altandörr upp. Flera av villainbrotten sker genom övervåningens altandörr.

Totalt 89 anmälda inbrott/inbrottsförsök i villor och lägenheter under september–november. Notera koncentrationen längs tunnelbanans gröna linje.

Många stölder ur bil har skett i Alvik och Traneberg under perioden. Inbrottstjuvarna har till viss del övergivit BMW för VW och Skoda. Proffsverktyg ur företagsbilar är också lönsamt att stjäla.

Sammanlagt 154 anmälda bilinbrott under september–november.

Eftersom julen närmar sig och många reser bort är det viktigt att meddela sina grannar, så att man är säker på att grannarna tittar till huset när man är bortrest. Läs därför gärna igenom polisens brottsförebyggande tips i vardagen, som är bifogat.

Om du ser något – ring!
114 14 Icke akuta situationen och för att få kontakt med närpolisen.
112 Under pågående brott eller annan akut situation.
010–56 902 21 Tipstelefon för iakttagelser.

Läs hela polisrapporten här Månadsbrev Bromma december 2018

/Ulla Ericson

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken