Fjelkners

Därför måste bygglovet inhiberas

| Inga kommentarer

Bygglovet på Herman Ygbergs väg 11 (Huldran 10) har flugit under radarn under våren och sommaren. En villa ska ombildas till bostadsrätt och just nu schaktas det i trädgården för ett nytt parhus. Bygglovet strider mot detaljplanen i minst tre avseenden. Dessutom har Stadsbyggnadskontoret missat – eller ignorerat – en dom i Mark och miljööverdomstolen som borde har förhindrat hela projektet.

Västerleds Trädgårdsstadsförening har i en skrivelse krävt att Stadsbyggnadskontorets agerande i ärendet ska utredas. På torsdag 8/11 kommer Huldran 10 att diskuteras i Byggnadsnämnden. VTF skriver:

“ … Stadsbyggnadskontorets okunskap och undfallenhet gentemot byggherrar och arkitekter är häpnadsväckande. Hanteringen av ärendet Huldran 10 är undermålig och avslöjar stora brister och fel i handläggningen. Även om den formella överklagandetiden har passerats – bland annat på grund av felaktiga besked till sakägarna – måste handläggningen granskas och genomlysas. Det får inte vara så att stadens bygglovshandläggare bortser från domar i högsta instans när de gör sina bedömningar. Västerleds Trädgårdsstadsförening kräver att kommunen inleder en intern granskning av sig själva och utifrån det kompenserar för sitt misstag i fallet Huldran 10 med syfte att säkerställa att bygglovsprocesserna sköts korrekt i framtiden. …”

Skrivelse till Byggnadsnämnden, 1 november 2018

Ta del av kartor och ritningar: Beställ med ett enkelt mejl här.

Läs om bakgrunden här.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken