Fjelkners

Inbrottarna blir bara fräckare …

| Inga kommentarer

I takt med att allt fler installerar villalarm och håller sina hus väl upplysta större delen av dygnet, byter även inbrottstjuvarna beteende. Nu sker nästan inga inbrott från markplanet, eftersom husen är larmade även om ägarna är hemma. I stället sker inbrotten via övervåningen, som ofta saknar larm.

En rad inbrott och inbrottsförsök har på senare tid rapporterats där särskilda ”övervåningsspecialister” klättrar upp längs stuprören och tar sig in via (olarmade) balkongdörrar.

I måndags var det dags i Stora Mossen. Ägarna var ute i ett kort ärende, 20 minuter, vid middagstid. Huset var larmat på båda våningarna och lampor var tända i varje rum.

Tjuvarna hade först ringt på dörren (kunde polisens spårhundar avslöja dagen efter). Då ingen öppnade gick de runt huset till baksidan. En ”övervåningsspecialist” klättrade upp för stupröret, sex meter rakt upp, till balkongen. Dörrfönstret krossades – men då gick larmet! Det hade tjuvarna inte hade räknat med.

Inbrottet avbröts. Tjuvarna försvann – utan något byte. Fyra polisbilar och en bil från larmföretaget var på plats inom 15 minuter. Föredömligt snabbt.

Det var tur att husägaren aktiverade larmet, trots att han endast skulle åka och handla några minuter, mitt på eftermiddagen. Vem tänker på att ett sådant litet ärende skulle utgöra en ”risk”?

Inbrottarna blir bara fräckare och fräckare. Men larmet på övervåningen skrämde i väg dem denna gång.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken