Fjelkners

Inbrotten sjönk under sommaren

| Inga kommentarer

Ur Polisens rapport i september 2018:
Efter en fantastiskt fin sommar kan vi även glädja oss åt att antalet inbrott i villa/radhus i Bromma under maj-aug har varit väldigt få till antal. Vi ser även en minskning av inbrotten i villa/radhus i Bromma under hela första halvåret 2018 jämfört med 2017.

På de flesta av inbrotten i villa under sommaren har gärningsmannen kommit in på okänt sätt!!!. Inga inbrottsskador. Uppenbart har vissa fönster stått i väd-ringsläge p.g.a värmen. I annat fall måste lås ha dyrkats upp.

På 3 st av inbrotten har gärningsmännen lagt pinnar på brevlådan samt en kudde och en spegel på/vid ytterdörren. Om detta inte flyttas/tas bort är det ett tecken på att ingen är hemma.

Lägenhetsinbrotten visar även dessa bra siffror med lågt antal fullbordade brott. I vissa av lägenheterna tidigare har inbrotten begåtts genom fönster/balkongdörr från markplan men även från 1-2 våningar upp där gärningsmannen klättrar upp på balkongen och bryter upp balkongdörren.

Stölder i/ur/från bil fortsätter under sommaren med mellan 37-61 inbrott per månad. Bildelsstölderna i/ur/från BMW bilar har minskat men förekommer fortfarande där rattar/airbags, multimediasystem stjäls även från VW, Skoda och Mercedes.

Inbrotten sker fortfarande från/i/ur företagsbilar där man stjäl verktyg från hantverkare. Även takboxar och mobila cykelställ har varit föremål för tjuvarna.

 

 

 

 

Läs hela polisrapporten här: Månadsbrev Bromma september 2018

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken