Fjelkners

Ny Inbrottsstatistik 2015

| Inga kommentarer

2015 drabbades Bromma av 358 fullbordade inbrott i villor och lägenheter. Nästa ett inbrott varje dag. Därtill 89 försök till inbrott. Högsta månadssiffran noterades i november. Här är några klipp ur Polisens senaste månadsbrev.

De flesta villainbrotten/försöken under december har skett i Stora Mossen, Smedslätten, Abrahamsberg och Ängbyområdet.

Många villainbrott har skett genom att bända bort listerna framför glaskassetterna i fönster. Detta har möjliggjort att man kunnat lyfta ur hela glasrutekassetten. Vanligast är att bryta upp altandörren eller fönster på baksidan.

Åldringsbrott: Ett vanligt tillvägagångssätt är att man säger att man kommer från hemtjänsten eller att man är läkare/sjuksköterska som skall ta blodtryck. På ett av åldringsbrotten under december lurade man sig in genom att säga att man kom från hemtjäns-ten och skulle hjälpa målsägaren med betalning av fakturor/räkningar.

Påminn era anhöriga om vikten av att inte släppa in några personer i bostaden om de inte säkert vet avsikten eller vem personen är. Kräv legitimation.

Allmänna råd. Skriv en inventarieförteckning! Den hjälper dig att hålla koll på vad som faktiskt försvunnet och är till stor hjälp när polisens godsspaning ska leta efter dina stulna värdesaker.

– Märk Ditt gods med märkpenna eller MärkDNA. Se www.samverkanmotbrott.se

– Sätt ”timer” på belysningen så att det lyser hemma när det blir mörkt

– Tänkt att låsa fast eller att plocka in bland annat stegar – dessa kan annars lätt bli användbara redskap för inbrottstjuven.

– Tänk på att låsa ALLA lås när du går hemifrån.

Läs hela månadsrapporten här: Månadsbrev Bromma januari 2016

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken