Fjelkners

Polisens statistik hösten 2019

| Inga kommentarer


Villainbrotten ökade under augusti fortsatte att öka under september och oktober. Därefter har de minskat igen under november. Flest villa/radhusinbrott under september–november har förekommit i Beckomberga, Norra Ängby och Bromma/Eneby.

Polisen rekommenderar ökad vaksamheten inför december och januari då många är bortresta under helgerna.

Inbrotten sker med samma tillvägagångssätt som tidigare. De flesta villainbrotten sker genom altandörr eller via fönster på baksidan av huset. Inbrott sker även genom att gärningsmannen klättrar upp via altanen, med/utan hjälp av stege och bryter sig in via altandörren på övervåningen.

Kartan visar inbrott och inbrottsförsök i villa/radhus och lägenhet under september–november 2019. Totalt 74 anmälda brott.

Var fortsatt vaksamma på om någon lagt saker på tomten/brevlådan, framför dörren, pinnar eller stenar på sopkärlet. Ibland har någon ställt en kvast framför dörren. Om den inte flyttas bort är det ett tecken på att ingen är hemma. Titta till grannarnas entréer.

Stölder ur bil ökade kraftigt i november där lös utrustning som lämnats kvar i bilarna har stulits. Bildelsstölderna av fast utrustning, främst från BMW-bilar (rattar/airbags och multimediasystem), som i princip upphörde under sommaren, har börjat stjälas igen under hösten. Av totalt 51 bilinbrott under november var 28 fast utrustning.

Stölder sker fortfarande från bilar av olika märken. Backspeglar, lampor, spolarmunstycken och övriga tillbehör, som däck, takboxar med mera. Ett flertal anmälningar gäller stölder av avgassystem där katalysatorn skurits loss under bilen!

Inbrott sker fortfarande i och ur hantverkares bilar där man stjäl dyrbara verktyg.

Läs hela polisrapporten här.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken