Fjelkners

Trädgårdsstadsföreningen anmäller svartbygge

| Inga kommentarer

Västerleds Trädgårdsstadsförening har gjort en anmälan av olovligt byggande på fastigheten Herman Ygbergs väg 11 (Huldran 10). Ett nyuppfört parhus i trägården – som med några få kvadratdecimeters marginal och tack vare en onaturligt snedkapad husgavel och ett lika onaturligt utskjutande övervåning håller sig innanför byggrätten (203 kvm) – har under våren kompletterats med ytterligare två byggnader som inte ingår i bygglovet.

En av två byggnader som saknar bygglov.

Utöver de två »svarta« förrådssbyggnaderna anmäler Trädgårdsstadsföreningen även parkeringsplatser som byggts på inne på tomten, utan bygg- eller marklov. Parkeringsplatserna kan dessutom endast nås genom att köra in via Huldrestigen, en gångväg.

Sen tomträtterna började att säljas ut på 1990-talet, hotas trädgårdsstadens unika karaktär av så kallade spontanförtätningar – hela tiden. Det är därför av största vikt för trädgårdsstaden i Bromma att gällande detaljplaner respekteras, skriver Trädgårdsstadsföreningen i sin anmälan, och de kräver att Stadsbyggnadskontoret vidtar sanktioner mot dett olovliga byggandet vid Herman Ygbergs väg 11.

Beställ hela skrivelsen här.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken