Fjelkners

Inbrottsstatistik, december och hela 2026

| Inga kommentarer

Förutom den månatliga sammanställningen bifogas denna gång en summering för hela 2016.

December 2016
December blev en mycket lugnare månad jämfört med november. Både bostadsinbrotten och stölder ur bil var väsentligt lägre jämfört med november. När du tar del av bilagorna bör du dock tänka på att de siffror som redovisas bygger på ett ofullständigt material eftersom polisen, p g a semestrar, sjukdom m m inte rapporterat samtliga dagar. Uppskattningsvis ligger de verkliga talen ca 10 procent högre.

Polisrapport, december 2016

 

Helåret 2016
Totalt för Stockholms län visar 2016 en nedgång för bostadsinbrotten jämfört med 2015. Villainbrotten har dock ökat något medan lägenhetsinbrotten minskat.

Villorna
Olovslund (9 villainbrott) och Stora Mossen (14 villainbrott) hade högst andel inbrott i förhållande till sin folkmängd. Sammanlagt noterades 82 inbrott i Västerled och 71 i Bromma församling.

Lägenheterna
När det gäller lägenhetsinbrott är Traneberg en hårt utsatt stadsdel. Under 2016 begicks 23 inbrott i stadsdelen.

Bilarna
Bilinbrotten var rekordmånga under förgående år, 116 i Västerled och 296 i Bromma församling. Stölder av airbag, strålkastare och gps dominerade i villastadsdelarna. Nockeby är den stadsdel som drabbats hårdast i Västerled och Norra Ängby i Bromma församling.

På stora parkeringsplatser som Bromma Blocks och Bauhaus/City Gross dominerade stölder ur bil oftast med hjälp av störsändare. Ungefär en tredjedel av samtliga bilinbrott sker på och kring Bromma Blocks och inom Ulvsunda Industriområde. Tillgripa bilar är i allmänhet av äldre bilar utan startspärr. Traneberg och Ulvsunda Industriområde är värst
utsatta.

Vad kan du göra för att minska inbrott i bostaden och i bilen?
Villaägarna uppmanar invånarna i särskilt utsatta områden att förbättra sitt mekaniska inbrottsskydd som fönsterlås och hakregelspanjolett på samtliga altandörrar. Polisen rekommenderar därutöver DNA-märkning av värdefulla föremål i bostaden och av
strålkastare, gps och andra stöldbegärliga delar i bilen.

Målet för grannsamverkan är att minska brottsligheten. Då ökar tryggheten. Goda grannar har en brottsförebyggande effekt.

Polisrapport, helåret 2016

Ulla Ericson
Styrelsens kontaktperson för grannstöd och grannsamverkan

 


Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken