Fjelkners

Stadsdelen ändrade sig direkt

| Inga kommentarer

Knappt hade söndagens nyhet börjat spridas, om att Grannstöd Bromma skulle mista halva sitt kommunstöd, förrän Stadsdelsnämnden ordförande, Johan Paccamonti (M), gjorde helt om. I går meddelade Paccamonti att Stadsdelsnämnden har beslutat att skriva ett nytt avtal med Grannstöd Bromma om att kommunen från och med 2021 ska finansiera bilen som Grannstöd Brommas ca 70 volontärer patrullerar i om dagarna.

Ur Johan Paccamontis mejl till Grannstöd Bromma den 20/4:

»Grannstöd Bromma är en mycket viktig del av Brommas trygghetsarbete och har fått ett kontinuerligt stöd av stadsdelen under många år. För att lägga grunden för ett fortsatt välfungerande trygghetsarbete bör dock stödet omformas till att bli mer långvarigt. De grönblåa partierna anser därför att förvaltningen ska få i uppdrag att teckna ett avtal med Grannstöd Bromma om ett mer långsiktigt stöd i form av att stadsdelen täcker kostnaderna för en bil som kan användas av Grannstöd Bromma. Detta långsiktiga stöd bör senast vara på plats i januari 2021.«

Ett riktigt bra och långsiktigt beslut. Nu slipper föreningen att varje år ansöka om medel för sin överlevnad och kan i stället koncentrera sig på att fullgöra sitt viktiga brotts- och skadeförebyggande arbete till glädje och ökad trygghet för 80 000 invånare i Bromma.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Måleributiken